Jelentkezz online!
Október 25 - 30

Pusztai Antal

Nemzetközi hírű klasszikus- és jazz gitárművész, számos nemzetközi klasszikus- és jazz gitárverseny győztese, művészi díj birtokosa. Külföldi kritikusok bravúros játékát Paco de Lucíához hasonlítotják. Több jazz-formációt is alapított, számos sikeres koncertet adott Európa- szerte, többek között a világhírű Pat Metheny-vel közösen is.

Straub Tamás

Gitárművész és oktató, 16 éve tanít zenét, jelenleg hetedik éve a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola gitártanára. Tanítványi között több országos és nemzetközi verseny győztese és díjazottja van. Az évek során felvételiző növendékei kivétel nélkül bekerültek zeneművészeti felsőoktatási intézményekbe. Jelenleg a GuitArt duó oszlopos tagja.

Szilvágyi Sándor

Liszt Ferenc- és Artisjus-díjas GITÁRMŰVÉSZ. Gitártanulmányait kezdetben (1981-1985 között) Budapesten végezte, ahol Roth Ede gitárművész volt a tanára. 1985-1988 között Debrecenben folytatta gitártanulmányait, ahol Tokos Zoltán gitárművész tanítványaként kitüntetéssel végzett zenetanárként. Ezt követően 1994-1997 között Bécsben tanult, ahol ugyancsak kitüntetéssel szerezte meg koncertdiplomáját Walther Würdinger professzornál. Tanulmányi ideje alatt aktívan részt vett Abel Carlevaro, Costas Cotsiolis, Ichiro Suzuki, Wolfgang Lendle és Odair Assaid mesterkurzusain. 1989 és 1991 között gitártanérként zeneiskolában tanított Budapesten. 1990 és 1997 között a Debreceni Zeneművészeti Főiskola gitártanára. 1996-tól pedig a fővárosi Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium gitártanszakának vezető tanára. 2009. óta a PTE MK adjunktusa. Rendszeresen koncertezik. Repertoárjában fontos helyet kap a kamarazene valamint a XX. századi gitárirodalom.

Pavlovits Dávid

Gitárművész, zeneszerző, a Szegedi Tudományegyetem oktatója, rendszeresen tart mesterkurzusokat itthon és külföldön. Sikeres szólókoncerteket adott Európa majd’ összes országában, valamint, az amerikai kontinens egy sor városában, köztük a világhírű New York-i Carnegie Hall-ban is, melyet egyöntetű kritikai elismerés övezett.

Rieger Attila

A Kőbányai Zenestúdióban és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakán végezte tanulmányait. A magyar jazz élet aktív közreműködőjeként, játéka hallható többi között a Fonogram díjas Juhász Attila Jazz Quartetben, a Hangold újra! kezdeményezésben, valamint saját együttesében a Trio Minorban. Tanárként a váci Pikhéty Tibor Zenemüvészeti Szakközépiskola jazz szakán oktat. 

Halmágyi Gyula

Halmágyi Gyula 1981-ben, hat évesen kezdett gitározni Vereczkey László növendékeként a budapesti Weiner Leó Zeneiskolában. 1990-től 92-ig Roth Edénél tanul. A budapesti Táncsics Mihály Gimnázium ének-zene/francia tagozatán érettségizik, majd tanulmányait a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola gitár tanszakán folytatja, ahol tanára Papp József. Másodévesként részt vesz a Hajdúböszörményi Országos Gitárversenyen, ahol a legjobban előadott szabadon választott mű (Durkó Zsolt: Divertimento) különdíját kapja. A konzervatóriumi évek alatt az Érdi Zeneiskola gitártanára.

A zeneművészeti szakközépiskola első két évének elvégzése után felvételt nyer a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetébe. Utolsó évesként nyolc húros gitáron kezd játszani, és azon is diplomázik Eötvös József növendékeként.

A tanári diploma megszerzése után Szilvágyi Sándornál és Madarász Ivánnál tanul, majd 1999-től az Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien hallgatója, ahol Brigitte Zaczek koncert osztályának növendéke. Ettől az évtől szerkeszti a Klasszikusgitár Információs Lapot (kil.hu). 2004-ben magiszteri fokozatot szerez.
2001 és 2008 között a budapesti Weiner Leó Zeneiskola gitártanára. 2007-től a Budai Gitárboltot és a Klasszikusgitár Információs Lapot üzemeltető Kil.hu Kft. társtulajdonosa és a honlap szerkesztője.

Publikációk:

A gitárépítés új útjai (2009. kil.hu)
Hogyan vásároljunk klasszikusgitárt? 2.0 (2009. kil.hu)
J. Villwock/Gy. Halmágyi: Acht Saiten sorgfältig aufgefächert (2006. Gitarre Aktuell Nr. 93)
A francia lanttabulatúra olvasása (2004. kil.hu)
Adalékok a barokk zenei artikulációhoz (1999. kil.hu)

Roth Ede

Gitárművész, oktató, 50 év oktatói múlttal a háta mögött, több tanári díj - köztük Artisjus díj- birtokosa. Itthoni zenei intézmények sora mellett a bécsi Vienna Konservatorium tanári és mesterképzésében is részt vett. Tanítványai megannyi országos és nemzetközi versenyen szerepeltek sikerrel, számos volt növendéke jelenleg is a hazai közép- és felsőoktatás tanára.
Roth Ede tanár úr Júl.10-én délelőtt kezdi meg a kurzusait.

Arnóth Balázs

Huszonöt éve a Győri Széchenyi Egyetem kamara-zene tanára. Emellett a nagymarosi zenei tábor alapítója, ahol sokat próbált tenni a klasszikus gitár bevezetéséért a klasszikus kamarazenei hangszerek közé. Számos fesztiválra, zenei versenyre hívják zsűritagként, rendszeresen tanít mesterkurzusokon. Növendékei kiváló eredményeket érnek el főiskolai kamarazene versenyeken.

Csáki András

Csáki András generációjának kiemelkedő gitáros egyénisége. Játékának szuggesztivitása és érzékenysége a világ számos koncerttermének hallgatóságát magával ragadta Japántól Észak-Amerikáig. Szakmai lapokban több kritikus is kiemelte, hogy fölényes hangszeres tudásával sosem él vissza, technikáját mindig a zenei elképzeléseinek szolgálatába állítja. Tanulmányait Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, illetve Los Angelesben a University of Southern California Thornton School of Music-on folytatta. 2014-ben Budapesten a Zeneakadémián szerzett DLA fokozatot. Tanárai Eötvös József, Scott Tennant és William Kanengiser voltak. A Thornton School of Music diákjaként számos alkalommal nyílt lehetősége rá, hogy tudását az egyetem tiszteletbeli professzorával, Pepe Romero-val tökéletesítse. Diákévei alatt olyan rangos nemzetközi versenyek győztese, mint a Tokiói Nemzetközi Gitárverseny (2008) az olaszországi Michele Pittaluga Nemzetközi Gitárverseny (2009) vagy a spanyolországi Julian Arcas Nemzetközi Gitárverseny (2011) Szólókarrierje mellett kiemelt szerepet szentel a kamarazenének is. 2015-ben adta elő először Pierre Boulez "Gazdátlan kalapács" című művét, amely a kamarairodalom híresen nagy kihívást jelentő, zenei tapasztalatot és tájékozottságot igénylő emblematikus kompozíciója. Szívügyének tekinti a magyar kortárs szerzők gitárra komponált szóló és kamaraműveinek bemutatását, népszerűsítését. Három szóló lemeze jelent meg. A Naxos kiadó gondozásában 2010-ben kiadott CD műsorából két mű is bekerült Enrique Robichaud kanadai zenetudós Guitar's Top 100 című könyvébe, mely a gitárrepertoár 100 legnépszerűbb művéből választ ki művenként három – a könyv szerzője által – jelentősnek és figyelemre méltónak tartott előadást. András 2009-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára. 2004-től rendszeresen tart mesterkurzusokat Európa, Ázsia és Észak-Amerika számos országában. 2009-ben megkapta a Prima Primissima Alapítvány Junior Prima zeneművészeti díját, 2010-ben Márciusi Ifjak díjban részesült. 2015-ben az Ágai Karola és Szendrey- Karper László Emlékérem első gitárművész kitüntetettje.
Csáki András Gitárművész pedig Júl 11-én, délelőtt kezdi meg a kurzusait.